27 Kasım 2012 Salı

STING'DEN SERKAN ÇAĞRI SÜRPRİZİ


Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Sting, İstanbul konserinde sahneye Serkan Çağrı'yı çağırarak hayranlarına sürpriz yaptı.

"Back to Bass" turnesi kapsamında dün akşam İstanbul Ataköy Atletizm Arena’da İstanbullu hayranlarıyla buluşan Sting’i yaklaşık 15 bin kişi dinledi.


6 yıl aradan sonra Türk müzikseverlerle buluşan Sting, Leon filminin müziği “Shape Of My Heart” ve “English Man In New York” gibi birçok şarkısını hayranlarıyla birlikte seslendirdi.

Sting, şarkılarıyla olduğu kadar sıcacık tebessümü ve kaslı vücuduyla da Türk seyircisini kendine hayran bıraktı.

Sadece beş enstrümanla yaklaşık 2 saat süren konserde Sting’e gitarda Dominic Miller, davulda Vinnie Colaiuta, klavyede David Sancious ve elektronik kemanıyla Peter Tickell eşlik etti. Vokalde ise Jo Lawry vardı. Kemanıyla şarkıları renklendiren Peter Tickell’ın performansı gecenin unutulmazları arasına adını yazdırdı.

SERKAN ÇAĞRI'YLA “DESERT ROSE” DÜETİ

Sanatçının en beğenilen parçalarından biri olan "Desert Rose"a klarnet virtüözümüz Serkan Çağrı eşlik edince, salonu dolduran kalabalık kendinden geçti. İngiliz şarkıcı performansı ve sürpriziyle, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Back to Bass turnesiyle sahnelerdeki 25'inci yılını kutlayan Sting’i izlemeye gelenler arasında İzel, Nilüfer, Ümit Karan gibi ünlü isimler de vardı.

ALCABAND İLE MUTLAKA TANIŞIN


Aslında hepsi farklı işler yapıyor, sadece müziği sevdikleri için kurdukları bu grupla hem eğleniyor hem de eğlendiriyorlar...

Bu Cumartesi gecesi, bir arkadaşımın tavsiyesiyle Alcaband grubunu dinlemek için Beyoğlu’ndaki Nina Bar’a gittim.

Alcaband öncesi “Gökalp Baykal Band”ı dinledik, ardından da vokalde Alper Fıratlı’yla Işık Metin Evrandır, gitarda Burak Kılyaran ve Tayfun Şengüler, basgitarda Kaan Tuna, davulda ise Güven Görgün’den oluşan altı kişilik grup sahnedeki yerini aldı.

Çoğu hareketli 70’ler ile 80’lerin yanı sıra güncel rock ve rock'n roll parçalardan oluşan repertuarlarıyla daha ilk parçada Nina’ya inanılmaz bir elektrik yayan grup, yaklaşık 2 saatlik performansları boyunca enerjiyi hiç düşürmedi.

Güzelliği ve sesiyle dinleyenleri kendine hayran bırakan vokalist Işık Metin’de tabir-i caizse sahne ışığı var. Bir sanatçı değil de Alcatel- Lucent'te destek mühendisi olduğuna inanmak neredeyse imkansız.

Vokalist Alper Fıratlı ise oldukça enerjik biri, hemen hemen bütün şarkılara dans ederek, zıplayarak eşlik etmesine rağmen hiç yorulma belirtisi göremedik. Cebinde sakladığı mızıkasıyla şarkıları ara ara renklendirmeyi de ihmal etmedi, Alper…

Arkadaşımın hayranlıkla anlattığı Alcaband, Alcatel-Lucent şirketi bünyesinde çalışanların kafa dağıtması için kurulan bir stüdyoda, farklı departmanlarda görev alan insanların oluşturduğu bir müzik grubu…

Ticari hiçbir amaç gütmeden, gerçekten sevdikleri için bu işi yaptıklarını kolaylıkla hissedebileceğiniz Alcaband’ın üyelerinin tek amacı eğlenmek ve eğlendirmek…

Siz de Alcaband’ı keşfetmek isterseniz 1 Aralık Cumartesi gecesi Roxy'de ya da 12 Aralık Çarşamba gecesi 22.00'de Mojo'da buluşalım!

12 Kasım 2012 Pazartesi

DURU TİYATRO’NUN ZOR GÜNLERİ


2008 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi’nin bahçesinde kurulan, Emre Kınay yönetimindeki ‘Duru Tiyatro’ kapanma tehlikesiyle karşı karşıya…



Okul bahçelerini genişletmek için otoparklarla ilgili yapılan bir düzenleme nedeniyle zor durumda kaldığını belirten Kınay, yeni okul müdürü ve okul aile birliği yönetiminin, Kadıköy Anadolu Lisesi sınırları içinde yer alan kantin ve basketbol okulunun sözleşmesi yenilenirken Duru Tiyatro’nun sözleşmesini yenilemediğini dile getirdi. Kınay ile tiyatronun bugünlere nasıl geldiğini ve akıbetinin ne olacağını konuştuk.

Röportaj: Aynur Yolcu  Kamera: Emre Mollaoğlu, Montaj: Hakan Karakuş