17 Şubat 2013 Pazar

SİNEMANIN FARKLI KAFASI TARANTINO


Bu havalarda yapılacak en iyi şeyin evde film izlemek olduğuna karar verip kardeşim Öznur'la birlikte biricik komşularımız Yiğit ile Tuğçe’nin nazik davetini kabul ettik ve Zincirsiz’i izlemek üzere ekran karşısına dizildik.

Sinemanın farklı kafası Quentin Tarantino, İkinci Dünya Savaşı sırasında geçen filmi “Soysuzlar Çetesi”nden sonra bizi biraz daha eskiye götürdü ve Western bir filmle karşımıza çıktı.

TARANTINO KANLI SAHNELERİ AŞIRI DOZDA RUHUNUZA BOŞALTIYOR

Amerikan İç Savaşı'ndan iki yıl öncesini anlatan Tarantino’nun Zincirsiz’i, bir gece yarası Alman kelle avcısı Dr. King Schultz'un köle tacirlerinin elinden Django’yu kurtarmasıyla başlar. Kanun kaçaklarını öldürüp başlarına koyulan ödülleri cebe indirerek geçinen Schultz, yeni avlarını yakalamak için Django ile özgürlüğü üzerine bir anlaşma yapar. Django, alışık olmadığı bir muamele gördüğü Schultz’un yanından özgürlüğüne kavuşmasına rağmen ayrılmaz. Vicdan sahibi kelle avcımız, Django’ya karısını kurtarması için yardım etmeye karar verir ve tam kurtardılar, film bitiyor derken Tarantino bizi yine şaşırtır ve film tam da orada şaha kalkar..

Neden mi? Tarantino; bir nevi imzası olan, gerçeklikten uzak, abartılı kanlı sahneleri Zincirsiz’in sonuna doğru aşırı dozda ruhunuza boşaltıyor.


ROLLERİNİN HAKKINI VEREN OYUNCULAR

Gelelim oyunculara; Başrolde Django’ya hayat veren Jamie Foxx olsa da Dr. King Schultz'a can veren Christoph Waltz ve kraldan çok kralcı zenci uşak Stephen karakterini canlandıran Samuel L. Jackson’ın sergilediği oyunculuktan sonra, Tarantino'nun daha önce de birlikte çalıştığı Jackson ve Waltz’dan neden vazgeçemediğini bir kez daha anlıyoruz.

Leonardo DiCaprio; zenci dövüşüne meraklı, psikopat, parayı seven, şımarık, ama bir tutam da iyi niyetli çiftlik sahibi rolünün hakkını veriyor.


MÜZİK FİLMİN GIDASIDIR!!

Film bitse bile etkisinden kurtulamayacağınız müzikleri var Zincirsiz’in tıpkı diğer Tarantino filmlerinde olduğu gibi…

Bunu tam olarak nasıl yapıyor bilmiyorum, ama her sahneye uygun müziği bulmayı başarıyor Tarantino. Etrafınızda Djangooo.. Djangoo.. diye mırıldanan birilerini görürseniz anlayın ki birileri Zincirsiz'i izlemiş :)

"Tarantino ve diğerleri diye ayırmaktan hiç çekinmeyeceğim filmlerden" alışak olduğumuz gibi müzikler sesi kısılarak yavaşça bitmiyor Zincirsiz'de... Tam kendini kaptırmışken, bir anda kesiliyor şarkı ve ayrı bir ruh hali katıyor filme.


İşte Zincirsiz için yapılan ve arşivlerden seçilen müziklerin listesi…

01 - James Russo - Winged
02 - Luis Bacalov - Django
03 - Ennio Morricone - The Braying Mule
04 - Christoph Waltz - _In the Case Django, After You...
05 - Luis Bacalov - Lo Chiamavano King (His Name Is King)
06 - Anthony Hamilton - Freedom
07 - Don Johnson - Five-Thousand-Dollar Nigga's and Gummy Mouth Bitches [Explicit]
08 - Luis Bacalov - La Corsa (2nd Version)
09 - Don Straud - Sneaky Schultz and the Demise of Sharp
10 - Jim Croce - I Got a Name
11 - Riziero Ortolani - I Giorni Dell'ira
12 - Rick Ross - 100 Black Coffins [Explicit]
13 - Jerry Goldsmith - Nicaragua



Tarantino ve film müzikleri demişken Kill Bill’den hatıra kalan hâlâ severek dinlediğim Bang Bang’i dinlemeden geçmeyin..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder