20 Ekim 2012 Cumartesi

"SARI AY"IN İÇİNE GİRECEKSİNİZ

Dört tarafı seyircilerle çevrili bir sahne… Ve sizi bir anda oturduğunuz koltuktan alıp, hikayenin içine çeken muhteşem bir oyun…

Bir birinden başaralı dört oyuncu, dört pembe sandalye ve bir şapka etrafında gelişen olaylar silsilesine kapılıp gideceğiniz Sarı Ay, Dot’un yeni oyunu.


Genç oyuncu Su Olgaç’ın hayat verdiği “Sessiz Leila” ile Kaan Turgut’un canlandırdığı “Lee Macalinden”in yaşadıklarıyla ruh hallerini irdeleyen “Sarı Ay” müzikleri ve koreografisiyle de sizi etkisi altına alacak. Gizem Erdem, İbrahim Selim, Kaan Turgut ve Su Olgaç’ın rol aldığı oyunda, oyuncular kimi zaman yerde sürünüyor, kimi zaman uçuyor, kimi zaman koşuyor. Bu nefes kesen koreografi ve hikayeye kapılıp bir anda kendinizi oyunun içinde bulacağınıza şüpheniz olmasın.

Tüm oyuncuların performansı takdire şayan, ama Su Olgaç'ın mini minnacık bedeniyle sergilediği performans gerçekten göz dolduruyor. Kah utangaç bir genç kız, kah ateşli bir kadın, kah gözyaşlarını görebildiğiniz bir sevgili... Olgaç, kelimenin tam anlamıyla harikulade bir oyunculuk sergiliyor.


David Greig yazdığı ve 70 dakika boyunca bir an bile adrenalinin düşmeği “Yellow Moon”un, çeviri ve yönetmenliğini Dot’un Süpernova oyunuyla tanıdığımız başarılı tiyatro oyuncusu Pınar Töre’ye ait.

Hikayemiz; hiç başından çıkarmadığı şapkası uğruna katil olan “Lee Macalinden”in çapkın gülüşü ve “Geliyor musun, yoksa geliyor musun” sorusuna karşı koyamayan “Sessiz Leila”nın teklifi geri çevirememesiyle başlıyor ve sürüp gidiyor…

İlk gösterimi 26 Eylül’de yapılan “Sarı Ay”ı yeni izleme fırsatı bulduğum için üzgünüm, ama ne derler bilirsiniz “Geç olsun, güç olmasın.”

“Sarı Ay”ı Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri, saaat 21.00'de Dot’ta izleyebilirsiniz. Bilet fiyatları ise tam 50 TL, öğrenci 25 TL.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder