29 Eylül 2012 Cumartesi

İSTANBUL'DAN IL DIVO GEÇTİ


Biri Fransız, biri Amerikan, biri İspanyol, biri İsviçreli… Hepsi karizmatik, hepsi sempatik, hepsi şık, sesleri ise birbirinden muhteşem... İşte karşınızda İstanbul’u büyüleyen, dünyaca ünlü Il Divo grubu…

Perşembe akşamı Kuruçeşme Arena’da sahne alan grup, İstanbullu müzikseverlere bu yazın unutamayacakları arasında gösterilebilecek bir müzik ziyafeti yaşattı. Klasik eserlere farklı bir yorum kazandıran Il Divo’nun yoğun ilgi gören konserine sadece İstanbullular değil, şehir dışı ve yurtdışından birçok hayranı katıldı.

‘Come What May’ parçaları ile konserin startını veren Il Divo grubu, sahnedeki duruşları ve sesleriyle olduğu kadar sempatik tavırlarıyla da izleyenleri kendine hayran bırakmayı başardı. Kendi aralarında atışmaları ve seyircilere takılmaları büyülü bir atmosferde gerçekleşen konseri daha da renklendirdi.



İYİ AKŞAMLAR YERİNE ‘Y.VŞAKLAR’
İlk şarkının ardından grubun Fransız üyesi Sebastian Izambar, Türkçe konuşmak istedi ancak pek başarılı olamadı. Izambar, “İyi akşamlar İstanbul” demek isterken “y.vşaklar İstanbul” gibi bir cümle sarf ediverdi. Bir anda kahkahaya boğulan seyirciler sayesinde bir gaf yaptığını anlayan Izambar, durumu toparlamak istese de pek başarılı olamadı, imdadına İsviçreli Urs Buhler yetişti. Akıcı bir Türkçe'yle “İyi akşamlar” diyerek hayranlarını selamlayan Buhler, seyircinin takdirini aldı.

Her fırsatta İstanbul kadınlarının güzelliğini vurgulayan Il Divo’nun İspanyol’u Carlos Marine, çapkın bakışları ve iltifatlarıyla kadın hayranlarını etkilemeyi başardı.

Amerikan David Miller ise sevimli gülüşü ve konuşmalarıyla adeta stand up gösterisine gelmişiz hissi uyandırdı ve konuşmalarıyla Arena’yı kırdı geçirdi.

SEBASTIAN’DAN TARKAN TAKLİDİ
Sadece David değil, grubun tüm üyelerinin enerjisi oldukça yerindeydi. Sebastian’ın Tarkan taklidi de oldukça beğenildi. Tarkan’ın ‘Şımarık’ şarkısını mırıldanan Sebastian, seyircilere öpücük yollamayı da ihmal etmedi.

Hayranları finalin Isabel yapılmasını istese de Il Divo, Time To Say Goodbye ile İstanbullulara veda etti. Dakikalarca ayakta alkışlanan Il Divo bir daha İstanbul’a gelir mi, bilinmez ama büyüleyici performanslarının uzun süre hafızalardan silinmeyeceği kesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder